I made this widget at MyFlashFetish.com.


I made this widget at MyFlashFetish.com.


VideoPlaylist
I made this video playlist at myflashfetish.com

In:

Kenyataan Mimpi bab 13

BAB 13

‘Mal… I rasa tak sedap hatilah, u rasa u tahu tak kenapa?’ soal Tina secara tiba-tiba kepada Mal.

‘I tak tahu dan I tak minat nak tahu Tina’ balas Mal tanpa memandangnya.

‘Oh really?, tapi…kalau ini melibatkan Akil dan Qis macamana?’ soal Tina sambil keningnya terangkat.

‘Apa maksud u?, kalau niat u hanya untuk memburukkan Qis I tak berminat nak tahu.’ Jawab Mal sambil berlalu pergi, belumpun sempat Mal pergi tangannya disambar oleh Tina.

‘Akil dah berubah dan Qis pun dah berubah, u tak perasan ke?. Terpulang kepada u sama ada u nak siasat atau tak, tentang hubungan mesra diorang akhir-akhir ni. Yelah kononnya u kan percaya sangat yang Qis tu mempunyai hati yang murni, jujur ikhlas la sangat. Tapi before u make any decision I want u to remember one thing, Qis hanya ingat memori lama dia bersama Akil je…tak mustahil untuk Qis berpaling arah dari u Mal. I tahu Mal….., betapa seksanya u bila Qis pergi dari u. Atau….. u nak sejarah lama berulang kembali?’ Katanya dengan nada sinis.

‘Oh…jadi ni semua bukan sahaja tentang I, Qis serta Akil je kan?’

‘Apa maksud u dengan kata-kata u tu?’

‘hai….sudah gerahu cendana pula, dah tahu takkan nak Tanya pula?’

‘Huh?, I didn’t get it….apa yang u nak maksudkan sebenarnya ni?’

‘Wait..wait…bukankah u mahu Qis tinggalkan I?, jadi..u tak rasa pelik ke kenapa u dengan baik hatinya datang jumpa I dan berikan I amaran dan..wooo..siap nasihat I lagi?. I ingatkan perasaan u terhadap Akil tu semua palsu, tapi tak sangka pula ye…yang u pun tahu cemburu. Yelah kalau tak, masakan u nak datang jumpa dan beritahu semua ni?. Atau motif u untuk buat I cemburu?, tapikan apa yang I dapat lihat..bukan I yang cemburu Tina…tapi u la…Haha..kelakarlah bila I tengok muka u macam ni. Hm…seumur hidup I, I tak pernah tengok u cemburu.’ Kata Mal sambil tergelak kecil dan berlalu pergi.

‘Ugh…cemburu?, uh…pleaselah! Tak mungkin aku akan cemburu dengan perempuan selekeh tu!. Ni akulah Tina, yang tak akan sesekali cemburu dan tercabar dengan perempuan yang semamanganya bukan saingan aku!. Apa-apalah Mal….aku tahu jauh di sudut hati kau, mesti kau risau tentang hubungan Qis dan Akil kan?. Hm…takpe..kita tengok sejauh mana kau boleh bertahan. Aku pasti kau tentunya akan curiga tak lama lagi tentang hubungan mereka. Oh dan kau Qis?, aku tak akan sesekali kalah pada kau!. Aku tahu kau saja berpura-pura untuk menyakitkan hati aku kan?, atau ini pelan kau untuk cemburukan aku dan Mal?. Ini aku Tina..kau takkan boleh menjadikan aku bahan boneka untuk melaksanakan drama kau. Aku takkan sesekali melakonkan watak si kalah. Dan kau jangan sesekali cuba merampas apa yang telah menjadi milik aku!, milik aku adalah hak aku. Tengoklah apa yang aku akan buat nanti. Kau mesti tak sabar menantikannya Qis’ Kata Tina dalam hati apabila kata-katanya tidak dipedulikan oleh Mal.

Lantas Tina tersenyum dan berlalu pergi kebiliknya kerana dia sudahpun mempunyai rancangan untuk meraih kembali perhatian yang selalu diberikan Akil.

Tak lama kemudian pintu biliknya dibuka dari luar, terjengul wajah Akil yang kepenatan sambil menjinjit beberapa beg kertas.

‘Ingatkan u dah tak ingat nak balik dah, best bershopping dengan Qis semenjak akhir-akhir ni, sampai balik pun selalu lewat. Dah syok bershopping berdua dengan Qis ke?. Cakap Tina dengan nada yang sinis.

‘Sorrylah sayang, I seronok sangat shopping dengan Qis. Tu yang tak sedar dah lewat malam ni. Lagipun u dengan Mal kan asyik busy je. Mal kan always busy with his business and u always busy almost all d time with ur shooting. so apa salahnya kalau I enjoy berdua dengan Qis’. Balas Akil selamba sambil berjalan menuju ke bilik air untuk membersihkan diri.

‘OH…jadi sebab I busy u ambil kesempatan ni nak berdua dengan Qis la?, ke nak imbas kembali kenangan memori lama u dengan Qis?.’ Balas Tina kasar.

Sebelum Akil menutup pintu tandas sempat lagi dia membalas ‘ relax la sayang, bukan u pun bershopping dengan Mal ke hari tu?. ‘

‘I pergi dengan Mal pun Qis ada tau, bukannya berdua macam u dengan Qis!’ balas Tina sambil menjeling tajam kearah Akil.

‘ whatever la dear, I nak mandi ni. Talk later la sayang’ balas Akil sambil mengenyitkan matanya dan tersenyum suka.

‘Uh…happynye dia?, siap nyanyi-nyanyi dalam bilik air lagi. Sebelum ni jarang dia nyanyi, dan Akil yang kukenal adalah orang yang bencikan karaoke dan dia paling benci apabila disuruh menyanyi. Tapi sejak akhir-akhir ni gemar pula dia bernyanyi. Sejak berdua dengan Qis langsung dia tak endahkan aku!. Selalunya dia yang selalu terhegeh-hegeh meminta perhatian berlebihan dari aku. Arghh..kusut aku jadinya!, aku tak mahu Akil berada di luar kawalan aku dan aku tak mahu Qis memenangi perlawanan ini. Ah…tapi kenapa aku sakit hati akan apa yang ku lihat ini?, bukankah aku yang mahukan Qis bersama semula dengan Akil? Dan bukankah ini adalah separuh dari rancanganku?, bukankah aku mahu mempergunakan dia untuk bersama dengan Mal?. Tapi kenapa aku tak gembira?, dan yang paling menyakitkan hati ialah…apabila Mal begitu gembira bersama dengan Qis. Seolah-olah hanya aku yang terasa sakitnya dan mereka semua nampaknya gembira dengan perubahan ini. Qis seakan-akan memegang remote control dalam permainan yang aku ciptakan ini. Dan Mal serta Akil hanya mengikut arahan yang diberi oleh Qis. Arghh…aku tak faham kenapa semua ini boleh terjadi?. Lain yang aku rancang, lain pula yang jadi!’ Monolog Tina dalam hati.

In:

Kenyataan Mimpi bab 12

BAB 12

‘Hai Akil, sihat?. Tengah buat apa tu?. Dari tadi I tengok u asyik renung ikan kat kolam tu je?. Ada masalahke Akil?’. Beritahulah, manalah tau I boleh tolong. Tanya Qis

‘Oh…nothing, I Cuma pelik je. Tak ada apalah Qis, don’t worry.’ Balas Akil.

Qis tak puas hati dengan jawapan yang diberi Akil, dapat dia lihat wajah keruh Akil sewaktu dia membalas pertanyaan Qis. Lalu Qis cuba sekali lagi untuk bertanya.

‘Akil….u tak percayakan I ke?, I tengok u macam ada masalah je.. Janganlah macam ni, if u have problem tell me ok?, I will try my best to help u’ Balas Qis sambil duduk sebelah Akil sambil tersenyum simpul.

‘Ermm…bukan macam itu Qis. Bukan I tak percayakan u, Cuma…Cuma I tak pasti ini masalah ataupun ini hanya khayalan I je?. I rasa perangai Tina tu macam berubah, berubah macam angin yang tak menentu.’

‘Apa maksud u Akil?’ Tanya Qis dengan penuh tanda Tanya.

‘Maksud I, Tina tu kekadang mesra dan kekadang tu macam dingin. Bila berdua I rasa macam jauh sangat dari dia. Sukar untuk I gambarkan dengan kata-kata. Hanya hati I yang faham akan apa yang I rasakan sekarang Qis.’ Kata Akil sambil mengeluh.

‘OH…macam itu..maksud u, Tina tu dingin bila berdua dengan u?. Macam tu ke yang u maksudkan?’

‘Ya, lebih kurang begitulah yang I maksudkan. Kenapa? U ada cara untuk selesaikan masalah I ?, u kata u will try my best kan untuk selesaikan masalah I ?. Kata Akil sambil tersenyum nakal, berniat mahu menyakat Qis.

Sambil tersenyum Qis menjawab ‘ oh..ofcourse I do. Don’t worry, masaalah u ni senang je untuk I settlekan. I percaya Tina juga sayang u. Yelah u berdua kan mesti dah lama bersama?, agak mustahil untuk seorang wanita untuk tidak jatuh cinta dengan lelaki seperti u Akil. Macam nilah, apa kata kita buat Tina jelous?, sambil tu I bolehlah kenekan Mal balik. Dah Mal pun asyik kenekan I je semenjak akhir-akhir ini. So..macamana? setuju tak?’ Tanya Qis dengan suara yang ceria.

‘Hmm…cadangan u tu bagus juga, Tapi…u sure ke Tina tu akan jelous. Diakan seorang yang sangat confident dengan diri dia. Boleh ke kita buat dia jelous Qis?’ Tanya Akil sambil menunjukkan wajahnya yang ragu-ragu itu.

‘Relax la, ni Cuma rancangan je….Kalau tak menjadi, kita cubalah cara lain. So u dah setujulah ni?’ Kata Qis sambil mengangkatkan keningnya.

Akil hanya mengangukan kepalanya tanda setuju dan melemparkan senyuman yang lebar kearah Qis.

‘Good, lesson 1. u kenelah tunjukkan yang u tak hairan sangat dengan dia. Dan u kenelah naikkan saham u. Plus u kan Akil, the most popular guy during our college time remember?, Akil yang jual mahal, Akil yang sentiasa gentleman dan Akil yang pandai bermain kata. Mana pergi semua skill tu?. Takkan sebab skill Tina dah lagi terror dari u, skill u pula dah…luntur?’ Kata Qis.

‘Entahlah Qis, bersama dengannya kadangkala membuat I rasa tergugat. U tahulah sajalah Qis, masih ramai lelaki di luar sana yang menunggu keretakan rumah tangga kami. Semata-mata untuk menggantikan status yang I sandang sekarang. Berjalan seiringan dengannnya membuatkan I resah dengan mata-mata lelaki yang ligat memandang dia. Walaupun satu Malaysia sudah tahu I adalah suami kepada model popular bernama Tina, namun itu tak menjamin apa-apa Qis. Mereka menunggu di luar sana untuk mendapatkan Tina bagaikan singa lapar yang menuggu mangsanya. U fahamkan maksud I Qis?. Kata Akil sambil memandang ke tanah.

‘Akil…..sebanyak mana yang u fkirkan, dan seresah manapaun yang u rasakan, jadilah Akil yang sentiasa confident. Akil yang I kenal dulu. Percayalah dengan Tina, u kena sentiasa yakin dengan diri u. Tahukah u masih ramai perempuan yang menuggu untuk menggantikan tempat Tina?. Tidakkah itu mencukupi untuk u tidak rasa tergugat?. U dengan Tina sama saje, selalunya peribahasa selalu mengatakan enggang dengan pipit untuk orang yang kurang sesuai tarafnya, tapi untuk kes u pula I boleh katakan u dengan Tina bagaikan enggang dengan enggang. Sama cantik sama padan, mengapa perlu u rasa rendah diri Akil?’.

Akil tersenyum dan terharu dengan kata-kata Qis sebentar tadi. Sungguh dia tak menyangka Qis boleh bercakap sematang itu. Qis yang dia kenali dulu, berbeza dengan Qis yang berada didepannya sekarang.

In:

Kenyataan Mimpi bab 11

BAB 11

‘Morning dear, baru bangun?. ‘ Sapa Mal kepada Qis

‘Taklah dah lama bangun dah ni’ balas Qis

‘ish dia ni, dah nampak baru bangun mestilah baru bangun takkan dah lama bangun lak kot?’ katanya dalam hati.

‘Eeee…u ni, I Tanya betul-betul dia main-main pula eyh. U nampak cute la bila u bagun pagi macam ini’. Kata Mal

‘Cute eyh?, baru today I nampak cute ke?. Hmm…macam ada apa-apa je ni. Mesti ada udang di sebalik mee ni. Selalunya lelaki kalau puji perempuan mesti ada benda yang dorang nak. U tak rasa macam tu ke?’ Jawab Qis sambil tersenyum sinis ke arah Mal.

‘ Dear…janganlah fikir macam tu ya, I puji ikhlas la dear. Lagipun u nampak makin cantik, lagi-lagi dress yang u pakai ni. U look absolutely hot la dear.’ Kata Mal sambil mencium pipi Qis.

Qis menolak muka Mal yang mahu mencium pipinya sambil mencemikkan bibirnya. ‘ Eleh…kan I dah kata, lelaki kalau puji mesti nak something. I nak mandi dululah, malas nak layan u. Kang kalau I layan u terlepas subuh pula nanti. ‘ Ujar QIS

Mal hanya tersengeh simpul dengan jawapan Qis.

‘Hai….Mal…happy nampak today?, ada apa-apa ke?’ soal Tina kepada Mal di meja makan.

Mal sambil tersenyum lebar menjawab ’ yeah im so happy today. Thx for your help Tina, u buatkan hari semalam I happy. Hingga I tak boleh ucapkan dengan kata-kata how happy I am.’

Tina terperasan sendir dengan kata-kata yang di ucapkan oleh Mal, sangkanya Mal tergoda dengan layanan dan perhatian yang di berikannya semalam. Belumpum sempat Tina menguntumkan sebuah senyuman, serta merta senyumannya mati apabila terlihat kesan merah di leher Qis. Tahulah dia semalam bahawa Mal dan Qis sudah berbaik semula.

‘Arghhhhhhhh…tak boleh jadi ni!, macamana dorang boleh baik macam tu je?. Bukankah semalam Mal tu marah?, bukan si Qis tu asyik tak senang duduk je semalam?. Arggh…lain yang aku rancangkan, lain pula yang jadi!. Jahanam kau Qis, aku tak sangka kau boleh pujuk Mal dalam sekelip mata je!. Aku benci kau Qis!’ Kutuk Tina dalam hati sambil matanya tak berkelip memandang Qis.

‘Morning Tina, kenapa makan sikit jet u?. Rindu Akil ke?. Alah u ni Akil kan pergi 1 hari je jumpa kawan dia dekat JB tu. Takkanlah sebab rindu, u makan sikit je?. Ke ada sebab lain buat u tak selera?’ Soal Qis acuh tak acuh sambil tersenyum simpul kepadanya untuk menyakitkan hati Tina. Qis tahu bahawa Tina sedari tadi melihat lehernya, sengaja dia tidak mahu menutup kesan ciuman Mal semalam. Ikutkan hatinya mahu saja dia menutup kesan itu kerana malu. Tetapi kerana sakitnya hati mengenangkan Tina semalam yang menggoda Mal, lantas dia sengaja membiarkan kesan itu lehernya.

‘Ermm….tak adalah, I nak diet je. Takut gemuk’ Jawab Tina acuh tak acuh. Lalu dia beredar dari situ.

‘Arggh…sakit hati aku tengok Qis tu, yang Mal lak dari tadi asyik pandang Qis je tersenyum-senyum tak habis-habis!. Menyampah aku tengok!. Ah….meluatnya aku dengan kau Qis!’ Gumamnya dalam hati sambil menuju ke biliknya.

Qis tersenyum melihat reaksi yang diberikan oleh Tina, tahulah dia bahawa Tina kini sakit hati dengannya. Sungguh memang itu yang di inginkan.

‘Kau buat hari aku tersenyum satu hari ini Tina. Haha gembira aku tengok wajah kau yang terkulat-kulat dengan kemesraan aku dengan Mal tadi. Apa kau ingat aku pun tak reti melawan?. Ni akulah Qis, Qis yang takkan mengaku kalah, Qis yang akan pertahan haknya.’ Kata Qis dalam hati sambil tersenyum puas.


P/S - Sorry 2 zatie & zazz! i dh design ur award. But dr pg smlm x dpt2 nk post. If dh post pn pic tu jd kale kelabu lak...so ktorng akan edit blk la award 4 u both tu...mcmane pun ktorng akan wat juga 4 u both...=)

In:

R.I.P TO MY FRIEND FRANKO


When d first time i heard d news tht u;re dead, i was shocking. I still can;t believe it till nw..
i still rmmbr hw we meet thru net...hw we chat most bout everything thru tagged..
we chat n chat...n d way u chat make my day happy..coz u always replay like silly comments or funny comments..n n it make me smile...
i can't believe it tht u're ady gone...but i hope u will hv a peace frm ur world nw...
i knw u hv suffer a lot frm u relationship with ur gf...n hw u told us [me & ina ] bout tht..n hw u're too tired with life...we heard n we listen...n we still cn rmmbr it..
im just want u 2 knw, tht u will always in our heart no matter wht...eventho we just knw each other frm tagged, but d meaning of our friendship mean a lot 2 me...may god bless u..

frm d bottom of our heart
ina & ida

In:

Award for sys Zazz & Zatie [kesengalan Terserlah]





Hey i hope u guys like it...we [me & ina] design award 4 u both..hope u both like it..hmm...sorryla coz buat x lawa sgt...ktorng ni design sendri je award nisbb tu x bpe cun...hehe..hmm..award ni ktorng nk bg kat u berdua sbb u all berdua slalu comment our blog..
n we both [me & ina] want 2 show our appreciation 2 u both by design award 4 u both..
n cume nk ckp thx sbb x jemu2 bace novel ktorng...tu je...
2 all readers yg bace blog ni...ktorng pn nk ckp tqvm sbb sggup spending ur time read our karya yg x seberapa ni...n kps sesiapa yg jd follower ktorng..ktorng nk ckp tq juga sbb jd follower ktorng.

p/s - Huhu lastly dpt gak upload pic award ni...uhuk..ssh btl nk upload award...>.<" hope u both appreciated it ^^

^____________________^ yeay dpt pn uploaddddddddddddd, yg atas yg kecik tu la kale sbnr 4 u both punye award..yg bsr kat bwh tu sblm ni yg i dh cuba byk kali upload tp kua warna mcm tu je..sorry ek sbb x upload pic yg kale btl2 for award korang tu..sbb line ssh la..tp lau nk pic btl punye i blh bg thru ym ^^.






In:

Kenyataan Mimpi bab 10

BAB 10

Kelihatan sebuah kedai berjenama yang penuh sarat dengan manusia, dek kerana kedai itu membuat harga diskaun hingga dari 60 hinggalah ke 70%. Tak heranlah kedai itu dipenuhi dengan manusia yang rata-ratanya adalah kaum wanita. Qis memasuki kedai tersebut.

Sedang Qis membelek-belek baju, kelihatan sepasang baju dress berwarna ungu menarik perhatiannya. Qis kini sudah dapat jalan penyelesaiannya untuk membaiki hubungannya dengan Mal, dan segalanya bermula dengan sepasang dress bewarna ungu. Semakin lebar senyuman Qis apabila memikirkan rancangan yang bermain di fikirannya kini. Sungguh dia tak ingin lagi tewas di tangan Tina dan menjadi bahan sendaannya, lagi pula dia mengaku kini jauh di sudut hatinya terdapat suatu perasaan halus yang membahagiakan, dan perasaan itu datangnya dari insan yang bernama Mal.

Di rumah, Mal resah menunggu Qis. Jarum sudah menunjukkan pukul 12 am, kelibat Qis masih tak kelihatan. Mal resah.

‘mana Qis ni?, dah pukul 12 pun tak balik-balik lagi ke?. Jangan-jangan ada perkara buruk berlaku tak?. Selalunya Qis tak pernah balik lewat sampai macam ni sekali. Qis cepatlah balik sayang, I risau ni…please…I wont hurt u anymore…I love u…’ kata Mal dalam hati.

Tak lama kemudian pintu bilik dibuka dari luar, terjengul wajah Qis yang kepenatan. Qis memasuki kamar tidur mereka sambil meletakkan beberapa barang yang dibelinya di pavilion tadi dan berlalu pergi ke tandas untuk membersihkan diri.

‘Qis kenapa u balik lambat?, u buat apa lama-lama tadi sampai pukul 12 baru balik?’. Soal Mal selepas Qis keluar dari bilik air.

Sambil tersenyum penat Qis menjawab ‘ sorry I tak perasan masa tadi, I tengok cerita Transformer tadi, pastu I pergilah beli barang-barang jap. Banyak I beli tau, tadi ada banyak sale.”

Mal hanya tersenyum mendengar penjelasan Qis, terus rasa amarahnya hilang apabila melihat wajah Qis yang cantik itu walaupun tanpa secalit mekap. Ditambahkan lagi dengan wangian badan Qis serta rambut Qis yang basah setelah mandi itu, menyerlah lagi kecantikan Qis. Malah dress ungu berbentuk V di dada, menyerlahkan lagi keseksiannya seta lekuk tubuh Qis yang menggoda. Sememangya penampilan Qis malam ini cukup membuatkan Mal resah. Pakaian yang dipakai oleh Qis malam ini bisa menggoncang mana-mana naluri lelaki apabila melihatnya. Mal hanya diam dan memerhati segala tindak tanduk Qis.

Selepas Qis habis menyikat rambutnya, dia berjalan perlahan menuju Mal. Perlahan-lahan Qis memeluk pinggang Mal dari belakang sambil berbisik halus ‘ Mal…im sorry ya Mal..please forgive me.. I tahu I banyak buat salah kat u. U tortured my feeling today, please forgive me…’ bisik Qis sambil mengucup lembut belakang Mal.

Mal terpana dengan tindakan Qis, tak pernah lagi Qis berkelakukan begini sejak dia hilang ingatan. ‘Ahh…aku bermimpi ke ni?, sememangnya reaksi Qis hari ini cukup membuatku gembira, dengan wajah Qis yang cemburu ditambahkan lagi dengan pujukan Qis sekarang. Bisa membuatkan aku manusia yang paling bahagia di dunia.’ fikir Mal dalam diam.

‘Shhh…it’s ok Qis. I pun salah today, I tak pedulikan u hari ni kan?. Sorry dear’ Balas Mal dalam nada yang romantik dan perlahan sambil merangkul erat tubuh Qis yang gebu itu.

Qis hanya tersenyum dengan reaksi yang di beri Mal. ‘ hehe…..senang juga ek nak pujuk Mal ni. Hmm…goda sikit dah cair…hehe patutlah Tina selalu berjaya control Akil tu. Agaknya lelaki memang tak tahan digoda kot?’ fikir Qis dalam hati.

‘Kenapa u senyum je?’ soal Mal dengan wajah yang curiga.

‘saje…senyum kan sedekah…tak salahkan nak senyum dengan husband sendiri?’ balas Qis manja.

‘hmm…memang tak salahlah dear, tapi u senyum tu..macam nak goda I je?’ saja Mal menjawab begitu untuk melihat reaksi Qis

Qis tersenyum lagi’ kalau I goda pun tak salahkan?, u kan husband I’ jawab Qis sambil tangannya dilingkarkan di leher Mal.

‘Hmm….ok…u ok ke hari ni Qis?, apa I buat sampai u cakap macam ni?. Am I dreaming dear?’ bisik Mal di telinga Qis mesra.

‘Mimpi?, u’re not dreamingla dear’ balas Qis sambil tersenyum menggoda.

Mal makin tak keruan dengan jawapan yang diberi Qis. Lantas dia mengeratkan lagi rangkulannya dan mendekatkan bibirnya ke wajah Qis. Kelihatan Qis seperti tidak menolak akan apa yang ingin dilakukannya, lantas bibir Qis dicumbui, dapat dirasai bibir Qis yang basah dan sedikit sejuk, Mal semakin terpana apabila perlakuanya itu dibalas oleh Qis, sungguh malam ini dia terasa amat bahagia. Terlalu bahagia dengan yang berlaku saat ini. Lalu pelukan dieratkan lagi, tak mahu melepaskan Qis dari pelukannya.

Mal mula mencumbui sekitar wajah Qis dan leher Qis yang putih gebu itu. Apabila tangannya mahu mula menolak perlahan tali halus di bahu Qis, perlahan Qis menahan tangannya dari menolak tali halus pada bahunya.

‘Opss…sorry my dear….we can’t continue anymore…tu sebagai denda u hari ini sabab tak pedulikan I. U tortured my feeling today remember?, I nak u rasa pula apa yang I rasa.’ Balas Qis sambil mengenyitkan matanya kepada Mal dan berlalu ke katil untuk tidur.

‘Oh…okay….but…I already said sorry dear..., please forgive me..’ balas Mal penuh mengaharap.

‘Dahlah Mal, I penatlah. Nak tidur. I rasa mengantukla dear, night night’. Balas Qis acuh tak acuh dan dia hanya memejamkan matanya sambil tersenyum melihatkan reaksi wajah Mal yang Terkulat-kulat itu.

‘Haha…padan muka!, siapa suruh buat aku sakit hati hari ini. Hehe..ingat aku pun tak pandai dera orang ke?.’ Getus Qis dalam hati.

‘Alamak pandai pula Qis ni nak dera aku, pandai pula dia main tarik tali dengan aku ya. Takpe I can wait, lagipun ni satu perkembangan baik ni. Thanks to you Tina, Qis akhirnya sedar yang dia hanya untuk I. ‘ Tapi jauh di sudut hatinya dia berasa sedikit kesal dengan tindakannya pagi tadi. Terlepas peluangnya untuk bersama dengan Qis.

BAB 11

‘Morning dear, baru bangun?. ‘ Sapa Mal kepada Qis

‘Taklah dah lama bangun dah ni’ balas Qis

‘ish dia ni, dah nampak baru bangun mestilah baru bangun takkan dah lama bangun pula kot?’ katanya dalam hati.

‘Eeee…u ni, I Tanya betul-betul dia main-main pula eyh. U nampak cute la bila u bagun pagi macam ini’. Kata Mal

‘Cute eyh?, baru today I nampak cute ke?. Hmm…macam ada apa-apa je ni. Mesti ada udang di sebalik mee ni. Selalunya lelaki kalau puji perempuan mesti ada benda yang dorang nak. U tak rasa macam tu ke?’ Jawab Qis sambil tersenyum sinis ke arah Mal.

‘ Dear…janganlah fikir macam tu ya, I puji ikhlas la dear. Lagipun u nampak makin cantik, lagi-lagi dress yang u pakai ni. U look absolutely hot la dear.’ Kata Mal sambil mencium pipi Qis.

Qis menolak muka Mal yang mahu mencium pipinya sambil mencemikkan bibirnya. ‘ Eleh…kan I dah kata, lelaki kalau puji mesti nak something. I nak mandi dululah, malas nak layan u. Kang kalau I layan u terlepas subuh pula nanti. ‘ Ujar QIS

Mal hanya tersengeh simpul dengan jawapan Qis.

‘Hai….Mal…happy nampak today?, ada apa-apa ke?’ soal Tina kepada Mal di meja makan.

Mal sambil tersenyum lebar menjawab ’ yeah im so happy today. Thank for your help Tina, u buatkan hari semalam I happy. Hingga I tak boleh ucapkan dengan kata-kata, how happy I am.’

Tina terperasan sendiri dengan kata-kata yang di ucapkan oleh Mal, sangkanya Mal tergoda dengan layanan dan perhatian yang di berikannya semalam. Belumpum sempat Tina menguntumkan sebuah senyuman, serta merta senyumannya mati apabila terlihat kesan merah di leher Qis. Tahulah dia semalam bahawa Mal dan Qis sudah berbaik semula.

‘Arghhhhhhhh…tak boleh jadi ni!, macamana dorang boleh baik macam tu je?. Bukankah semalam Mal tu marah?, bukan si Qis tu asyik tak senang duduk je semalam?. Arggh…lain yang aku rancangkan, lain pula yang jadi!. Jahanam kau Qis, aku tak sangka kau boleh pujuk Mal dalam sekelip mata je!. Aku benci kau Qis!’ Kutuk Tina dalam hati sambil matanya tak berkelip memandang Qis.

‘Morning Tina, kenapa makan sikit jer u?. Rindu Akil ke?. Alah u ni Akil kan pergi 1 hari je jumpa kawan dia dekat JB tu. Takkanlah sebab rindu, u makan sikit je?. Ke ada sebab lain buat u tak selera?’ Soal Qis acuh tak acuh sambil tersenyum simpul kepadanya untuk menyakitkan hati Tina. Qis tahu bahawa Tina sedari tadi melihat lehernya, sengaja dia tidak mahu menutup kesan ciuman Mal semalam. Ikutkan hatinya mahu saja dia menutup kesan itu kerana malu. Tetapi kerana sakitnya hati mengenangkan Tina semalam yang menggoda Mal, lantas dia sengaja membiarkan kesan itu lehernya.

‘Ermm….tak adalah, I nak diet je. Takut gemuk’ Jawab Tina acuh tak acuh. Lalu dia beredar dari situ.

‘Arggh…sakit hati aku tengok Qis tu, yang Mal lak dari tadi asyik pandang Qis je tersenyum-senyum tak habis-habis!. Menyampah aku tengok!. Ah….meluatnya aku dengan kau Qis!’ Gumamnya dalam hati sambil menuju ke biliknya.

Qis tersenyum melihat reaksi yang diberikan oleh Tina, tahulah dia bahawa Tina kini sakit hati dengannya. Sungguh memang itu yang di inginkan.

‘Kau buat hari aku tersenyum satu hari ini Tina. Haha gembira aku tengok wajah kau yang terkulat-kulat dengan kemesraan aku dengan Mal tadi. Apa kau ingat aku pun tak reti melawan?. Ni akulah Qis, Qis yang takkan mengaku kalah, Qis yang akan pertahan haknya.’ Kata Qis dalam hati sambil tersenyum puas.

In:

Kenyataan Mimpi bab 9

BAB 9

‘Arghh….Mal ni…kenapa buat aku macam ni?, sedihlah aku kalau Mal buat dek je dengan aku. Lagi-lagi dengan adanya si Tina ni, tak habis-habis nak merosakkan rumah tangga aku. Dulu dia dah rampas Akil dari aku, sekarang nak rampas Mal pula ke?, uh…. dari tadi tak habis-habis mengendeng dengan Mal. Yang Mal pula layan je si Tina tu, yang aku heran si Akil tu pula senyum je bila tengok dorang , Akil tak jelous ke?, aku yang tengok drama dorang ni pun boleh naik juling!. Ah…menyampahnya!!!.’ Kutuk Qis dalam hati apabila melihat adegan mesra Tina dengan Mal.

‘Aaaa…..meh I suapkan coklat untuk u sayang’ kata Tina kepada suaminya Akil. Akil dengan senang hatinya membukakan mulutnya untuk disuapkan oleh Tina. Senyumannya makin melebar apabila Tina pula merengek manja minta di suap.

Mal hanya tersenyum melihat kemesraan mereka. Dalam hati terdetik rasa cemburu. Alangkah bagusnya jika dia juga dapat merasai kebahagiaan apa yang Akil rasakan tika ini. Sungguhnya dia juga mempunyai keinginan untuk dibelai dan dimanjai oleh isterinya sendiri. Sugguh dia amat merindui setiap layanan mesra Qis terhadapnya dulu.

‘eh…u ni kenapa Mal?, dari tadi senyum je..nak I suapkan untuk u juga ke?. Gurau Tina sambil tergelak kecil.

‘Oh..kalau Akil bagi izin apa salahnya kan?, nak juga I merasa disuap oleh model popular macam u ni. ‘

‘Oh..kalau u dah kata macam tu, I boleh je suapkan untuk u, kata Tina sambil tersenyum memandang Akil meminta izin. Akil hanya tersenyum kecil dan mengangguk perlahan sambil memandang ke arah Qis untuk melihat reaksinya. Qis terkedu di situ, terasa diri tidak di pinggirkan. Jauh di sudut hatinya dia berasa kecewa dan cemburu dengan kemesraan yang di tunjukkan Mal terhadap Tina.

‘Qis…kenapa diam je?, tak nak suapkan untuk Mal sekali ke?, Tanya Akil kepadanya.

‘Tak payahlah, I tak rasa perlu. Lagipun kan dah ada orang yang suapkan?. I ni bukan model popular pun, mana ada orang yang suka kalau I suapkan pun. ‘ Balasnya sambil tersenyum kelat dan berlalu pergi sambil mengangkat pinggan yang tersusun di atas meja.

Tina yang memandang reaksi Qis hanya tersenyum kemenangan, sugguh dia gembira melihat wajah sugul Qis.

Oh ya, sebelum u pergi Qis.. I nak mintak izin dari u ni. Kejap lagi I nak pergi pavilion beli barang sikit, tapi Akil tak boleh temankan I, sebab dia dah janji dengan kawan dia nak jumpa. So I ajaklah Mal temankan I, yelah boring kalau jalan sorang-sorang ni. So…u macamana?, nak ikut kitaorang sekali ke?. Ke…u suka duduk rumah je?’. Tanya Tina acuh tak acuh.

‘Hmm….oklah macam tu. I ikut u berdua sekalilah, lagipun I tak rasa manis kalau u berdua aja yang pegi. Yelah sapa tak kenal u kan Tina, u kan model terkenal, nanti ada pula yang ingat Mal ni husband u. Lagipun I takutlah pula nanti lain yang u nak beli, lain pula yang jadi nanti.’ Balas Qis sambil tersenyum sinis ke arah Tina.

‘Hmm…apa kau ingat Tina aku nak biarkan kau pergi dengan Mal berdua je?, ah..macam aku tak tahu, mesti kau nak goda Mal pulakan?. Arghh..kau ni tak pernah puas dengan apa yang kau ada!, kerja kau hanya tahu nak rampas kebahagiaan aku je!. Aku takkan benarkan lagi kau rampas apa yang dah jadi milikku. Mal hanya untukku bukan kau!. Arggh…kenapa aku marah sangat ni?, aku sendiri tak faham kenapa aku sakit hati tengok dorang berdua ni. Sedangkan selama ni hatiku hanya memikirkan tentang Akil. Tapi sekarang? , bayangan Mal pula yang kerap muncul di fikirankku kini, dan sekarang… hati aku pula yang sakit apabila melihat kemesraan Tina dengan Mal. Adakah hati aku dah mula menerima Mal?’ Qis hanya mengeluh apabila mengenangkan sikap Mal yang dingin terhadapnya hari ini. Satu hari ini bagaikan berjuta tahun kurasakan, kedingingan Mal membuatkan aku merasa satu hari ini terlalu panjang untukku lalui. Sungguh hatiku terseksa.

********************************************************

Mal I dah laparlah, jom kita makan nak?. Tanya Tina sambil tangannya memegang erat lengan sasa Mal itu. Mal hanya tersenyum mengangguk tanda setuju.

‘You berdua pergilah dulu, I nak ke tandas kejap. Nanti I akan menyusul kemudian nanti.’ Sampuk Qis kepada Tina. Tina hanya tersenyum sinis.

‘Hmm…nak mengelakkan dirila tu Qis, aku tahu kau sakit hati tengok aku dan Mal kan?. Apa-apalah Qis…., kau yang bodoh tak tahu jaga Mal.’ Bisik Tina dalam hati sambil berlalu pergi dengan Mal ke restoran mewah.

Qis menunggu gilirannya tiba untuk menggunakan tandas. ‘Ramai sangat orang yang mahu menggunakan tandas ni..sudahlah aku sakit hati tengok Mal dan Tina hari ini, kena pula tunggu giliran. Haish…apalah malang sangat nasib aku hari ini.’ Keluh Qis.

Sambil dia menunggu giliran Qis terdengar perbualan antara dua orang wanita yang berdekatan dengannya itu berkata kepada kawannya ‘ eh tadi kau nampak tak supermodel terkenal tu…Tina tu lawa gila kan?, sudahlah hot, husband pula kaya dan handsome!, bertuah badan betul kan?, tapi tadi aku tengok ada perempuan ikut Tina dan husband dialah…siapa perempuan tu ek?, aku tengok penampilan dia macam budak remaja je tapi taklah bergaya macam Tina…adik Tina ke?, tapi apa-apapun Tina lagi hot kan?, aku tak heranlah kalau husband dia tergila-gilakan si Tina tu, yelah laki mana tak cair tengok perempuan lawa macam tu, seksi pula tu. Aku tengok husband dia kan dari tadi asyik pandang Tina je…haha aku rasa mesti sebab dia tengok Tina tu lawa sangat kan?’ Kata wanita tersebut kepada kawannya. Hati Qis terbakar mendengar perbualan dua orang wanita itu tadi.

Qis malas untuk makan bersama dengan Mal dan Tina, seleranya mati apabila melihat kemesraan mereka. Lantas Qis mengambil keputusan untuk berjalan-jalan di sekitar itu.

‘Mal, I rasa I tak laparlah. U makan jelah dengan Tina, I nak jalan-jalan dan nak beli barang sedikit. U tak perlu risaulah. I boleh balik sendiri.’ Kata Qis menyampuk perbualan rancak antara Mal dengan Tina di meja makan itu. Mal hanya mengganguk tanpa memandang ke

arah Qis.

In:

Kenyataan Mimpi bab 8

BAB 8

Argghh…apa yang Mal sembangkan dengan Tina tu?, ish.. Tina tu dengan Mal pun nak pegang-pegang, pergi jerlah pegang si Akil tu!, yang nak pegang laki aku apasal lak?. Ahh..aku ni..kenapa sakit hati lak?, takkan aku dah suka kat Mal kot?. Arghh…nonsense! Mustahil!. Uh….baik aku tidur dululah, Kalau aku terus tengok drama dorang nanti, aku pula yang sakit hati.’’ gumam Qis dalam hati apabila dia menyelak langsir cermin biliknya yang berhadapan dengan taman itu untuk melihat adegan mesra Tina dengan Mal itu.

‘U tahu tak?, tadi I nampak Qis intai kita kat atas tadi. Hmm…I rasa tak perlu tunggu esok Mal, sekarang pun dah boleh or I shall say is already happen. I rasa Qis jelous tengok kita tadi, sebab I tengok reaksi dia tadi macam jelous je…entahlah Mal..ok lah Mal..I rasa I nak tidur dululah, rasa mengantuk pula ni. oK lah bye-bye and good night…’ Kata Tina sambil mengenyitkan matanya, lalu dia berjalan menuju ke biliknya.

‘Hmm…mungkin ke Qis jelous?, arghh..takkanlah!. Qis tak pernah jelous sebelum ni?. Akan ada suatu masakah nanti untuk Qis berasa cemburu?. Hmm…..sesugguhnya jika betul Qis berasa cemburu maka itu bermakna ada sedikit ruang di hatinya untukku. Ah….apa-apapun aku takkan berputus asa untuk memenangi hati Qis. ‘ Ujar Mal dalam hati sambil tersenyum panjang dan mula menapak masuk ke ruang tamu dan menuju ke sofa. Mal tidak mempunyai mood untuk tidur di bilik bersama Qis malam ini. Sungguh hatinya masih terasa akan penolakan Qis tadi.

Qis terjaga dari tidurnya apabila terdengar handphonenya berbunyi. ‘EH…dah pukul 6 ke?, hmm..dah subuh la ni. Baik aku bangun cepat takut terlepas subuh nanti. Mal….bangun…’ kata-kata Qis terhenti apabila melihat Mal tiada di sebelahnya. Kebiasannya Mal akan tidur bersebelahan dengannya dengan keadaan bantal yang telah disediakan di tengah-tengahnya. Dan sudah menjadi runtinnya saban hari untuk mengejutkan Mal bangun subuh dan berjemaah bersama.

‘Mal marah dengan aku ke?, takkan sebab semalam Mal tak nak tidur dengan aku kat sini?. Isk….. habis dia tidur mana malam tadi?. ’ berbagai persoalan bermain di benak fikirannya tika itu.

Usai Qis solat, dia melihat Mal masuk kebiliknya sambil memegang bantal dan selimut tebal. Tahulah Qis bahawa Mal tidur di luar malam tadi.

‘Kenapa tidur luar semalam Mal?, u….erm…u masih marahkan I ke Mal?. Look Mal… im sorry, im just not ready Mal…im so sorry…please don’t be mad with me… I rasa guilty bila u buat I macam ni. ‘ Luah Qis.

‘Oh…orang macam u ada pula rasa guilty ye Qis?, bukan you memang dah banyak kali ke dah lukakan hati I? kenapa baru sekarang u rasa guilty?. Ahh…just forget it la Qis, I ni kan bukan sapa-sapa pun pada you Qis, lagipun bukan ke u lagi suka kalau I tak tidur dengan you?, u tak suka ke kita begini? Bukan you yang nak kita begini?’ Bidas Mal dengan nada yang sinis.

‘Please Mal…stop it….dont say that!. I memang rasa guilty dengan apa yang I buat selama ni. Cuma I perlukan masa untuk menerima you. Hati I masih tak terbuka untuk u Mal. Im sorry, I can’t forced myself to love you. I…I….I….’ belumpum sempat Qis menghabiskan ayatnya Mal sudah berlalu pergi ke bilik air untuk mandi sambil menghempaskan pintu. Qis hampa, dan terkejut dengan tindakan Mal. Belum pernah Mal menghempaskan pintu depannya dan belum pernah pun Mal meninggi suara dengannya.

Di meja makan Qis menguis-menguis makanan di pinggannya sambil fikirannya melayang jauh memikirkan masaalahnya dengan Mal.

‘Qis kenapa tak makan?, fikir tentang Mal ke?, don’t worry la Qis, Mal tu ok je. Semalam I sembang dengan Mal kat taman, he seem fine je siap gurau-gurau lagi. Tak perlulah u fakir banyak-banyak. Kata Tina kepada Qis sambil tersenyum kemenangan melihat Qis resah sedari tadi apabila melihat Mal tidak bercakap dengannya. Yelah manakan tidak, Mal sibuk bersembang dengananya dan Akil tetapi Mal langsung tidak mempedulikan Qis. Sedangkan Mal selalunya akan memberinya perhatian yang berlebihan kepada Qis.

‘AH…tak adalah, mana ada I fIkir tentang Mal. Lagipun macam yang u kata Mal ok je. Ermm…..kan Mal”. Balas Qis dengan perasaan yang was-was sambil cuba untuk mendapatkan tindak balas dari Mal.

Mal hanya tersenyum sinis kearahnya. Qis terkedu dengan reaksi yang diberikan Mal sebentar tadi.

In:

Explanation........

Hye all......erk..all? lol all ke?

haha i pn x tau sape yg bace blog i ni snanye..

oh yah i just wanna say thx 2 zatie [kesengalan terserlah] & sys zazz! coz always comments my novel..n x lupa gak 2 my friend mann yg slalu bg ktorng semangat n slalu komen tntng novel ktorng ni..tp die komen melalu msg kat profile tagged acc i la..

n i just nk show our pic [me n my twin] n nk explain certain things..

act blog ni mmg i punye [ida] but semua hasil novel tu i buat dgn twin i [ina]...

bab2 mengarang i buat n bab2 edit n idea tu mostly diela buat...but idea

tu ktorng tuka2 n gabungla..so jdla KM ni..keke.. =p

so just nk inform yg blog ni snanye 2 orng yg gne..haha penting ke menda ni? lol x taula..

n snanye ktorng ade terfikir nk buat cte tntng kitaorng..tp mcm poyo lak t buat cte tntng twin..

yela dh byk la skrng orng buat mcm tu kn?

pape pn thx la kpd sape2 yg reading our blog ni ^.~V